Combi-les Coördinatie/Behendigheid

Combi-les Coordinatie/Behendigheid

In deze les gaan we aan de slag met twee verschillende onderdelen: Coördinatie en Behendigheid. Een aantal onderdelen komen overeen met de cursus Lichaamsbewustzijn, maar dit in combinatie met spel en behendigheid!

Coördinatie is belangrijk voor het lichaamsbesef van de hond. Vaak hebben honden geen idee dat ze achterpoten hebben 😉 Hierdoor zijn ze dus niet in balans en dit kan voor onzekerheid zorgen. Dit komt het meeste voor bij jonge honden, maar volwassen en oudere honden hebben ook veel baat bij coördinatie oefeningen. Zo worden ze zich bewust van hun lichaam en maakt het ze fysiek ook nog eens sterker.

Deze coördinatie oefeningen combineren we met behendigheidstoestellen. Denk bijvoorbeeld aan de slalom, tunnel, wat hoogtesprongen, een hoepel, etc. Zo zijn we tussendoor ook met spel bezig, wat de meeste honden een hele leuke afwisseling vinden!

Deze lessen worden maandelijks gegeven als individuele trainingen, de cursisten worden dan ook achter elkaar ingepland. Mocht je interesse hebben, neem dan gerust contact met me op.